11 februarie 2012

FMI-ul ne transforma intr-o colonie?

Dupa cum am putut observa, Jeffrey Franks, reprezentantul FMI, ne-a tot comunicat atat obiectivele pe care le avem de indeplinit cat si metodele prin care va trebui sa indeplinim aceste obiective. Foarte, foarte frumos.

Fiind vorba despre un reprezentant FMI putem intui usor la ce se refera acesta: austeritate, somaj, indatorare masiva a tarii, taxe marite si privatizarea resurselor naturale.
Putem adauga si decimarea sistemului sanitar prin introducerea asigurarilor private.
Despre inutilul invatamant nici nu mai aducem vorba - mai da-l in ma-sa ca doar nu stam in loc de educatie. In fond, prostii sunt mai usor de prostit, nu?
Uitasem: noi nu trebuie sa mai producem absolut nimic ci sa devenim o tara de idioti retardati care consuma doar ce produc corporatiile.

Toate aceste masuri sunt incluse in "reforma" FMI.

Nu este tare "refoma" propusa de FMI? NU.



Bun. Intrebarea mea este cum s-a ajuns pana aici? .

Recunosc ca m-am enervat foarte tare cand l-am vazut pe angajatul FMI ca ne comunica ce avem de facut. WTF ... m-am simtit ca un bastinas dintr-o colonie.
Nu suntem in Africa, n-am coborat aseara din copac, nu umblam cu frunza-n fata si nici nu ne dam in vant dupa margele colorate. Si atunci?

Cum am ajuns in situatia asta maro? N-am gasit decat un singur raspuns.

Daca ar fi dupa mine as termina colaborarea cu FMI in cel mai scurt timp posibil.
Colaborarea cu acest organism mondial nu ne poate aduce nimic bun, ba dimpotriva, ne va nenoroci pe plan economic. Vom vinde totul pe nimic, cativa se vor imbogati peste masura iar cea mai mare parte a populatiei va muri de foame.
Bine ... eu nu sunt economist ci softist asa ca ma pot insela. Problema este ca nu numai eu am opinia aceasta ci si personalitati ale societatii romanesti.











Spuneam mai devreme ca o colaboarare cu FMI nu ne poate aduce nimic bun. Foarte multi au auzit de scandalul provocat de "reformele" FMI in Argentina. Argentina nu a scapat de "reformele" FMI decat numai printr-o revolta populara de proportii. Clasa mijlocie si industria au fost decimate, tara a fost supraindatorata iar somajul a atins cote inimaginabile. Argentinienilor le-a luat foarte mult timp sa se mai redreseze dupa incetarea colaborarii cu FMI.



Mai multe despre acest clip aici. Vezi si postarea legata de Rosia Montana.

Vedem ce se intampla in Grecia, tara supusa unor "reforme" clasice FMI, "reforme" care ne amintesc de scandalul din Argentina.
In paranteza fie spus, daca FMI-ul mai intinde mult coarda cu grecii s-ar putea ca povestea argentiniana sa se repete.

Din pacate, nici Romania nu sta deloc bine. FMI-ul continua mijlocirea trasferului resurselor naturale catre corporatii vestice. Se pare ca in joc intra si Banca Mondiala, Banca Central Europeana, Comisia Europeana si altii. Ma intreb cat ne va costa intrarea in UE?

Ce putem face? Din pacate, momentan, nu prea multe. Singura solutie pe care o intrevad este legata de alegerile care vor veni. Nu-mi fac iluzii, exista multe aranjamente in toate taberele - multi vor sa-si bage degetul in borcanul cu miere.

Votul este singura arma pe care o avem. Eu voi vota cu acea forta politica (democratica) care va declara cat mai clar ca nu mai doreste colaborarea cu FMI, Banca Mondiala sau alte asemenea organisme. Daca nu va exista nicio asemenea declaratie politica (cel mai probabil) eu imi vad de treaba si ma voi abtine de la vot. Nu doresc sa contribui prin votul meu la adancirea dezastrului economic. Deja s-a ajuns prea departe.

Am creat si tag-ul FMI asa ca voi reveni pe subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu