Multi isi imagineaza ca jocurile video sunt destinate preponderent pustilor. Chiar si pustii cred in povestea asta.
Ma ocup de service PC de aproximativ 15 ani, activitate care m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Am avut de-a face cu aproape toate categoriile sociale cu varste cuprinse intre 15 si 55 de ani, ambele sexe. Va asigur ca uneori lucrurile nu stau deloc asa cum imagineaza unii. Prin natura meseriei am avut de-a face cu datele userilor astfel ca am putut reface, in linii mari, activitatea online/offline a acestuia. Uneori ramai surprins de ceea ce descoperi.
Dar sa ne intoarcem la subiect. Din experienta pe care o am va pot spune un lucru: majoritatea clientilor/prietenilor/cunostintelor joaca jocuri video la greu. Sunt persoane cu familie, copii. Cei mai multi joaca jocuri de strategie, iar restul (in ordine) shooter-e, fotbal, racing.
Ce este specific acestui tip de gamer este conservatorismul: poate sta pe un joc luni de zile, chiar ani. Am o cunostinta (47 ani) care joaca hattrick de trei ani.
Pustanii schimba jocurile ca pe sosete, exceptiile fiind Counter-Strike sau World Of Warcraft.
Un articol postat pe CNET confirma sumara mea statistica: varsta media a gamer-ilor este 37 de ani iar cea a cumparatorului de jocuri video 41 de ani.
In articol se afirma si ca 45% dintre parinti joaca, cel putin saptamanal, jocuri video impreuna cu copiii. Parintii sunt implicati in cumpararea sau inchirierea de jocuri video intr-o proportie de 91%.
Ar fi interesanta si o statistica care sa cuprinda jocuri Zinga gen Farmville.
Cred ca acum lucrurile devin mai clare pentru toata lumea - cifrele spulbera prejudecatile referitoare la varsta gamer-ilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu